MENÜ

Előző oldalra    

 

 

 

A parabola antenna szerelés ma már sokkal korszerűbb anyagokkal történik mint régen, most már egy parabola antenna akár a ház dísze is lehet! Parabola antenna létezik sokféle színben és formában így mindenki megtalálhatja a saját elképzelésének és céljának megfelelőt. Akár a ház színéhez is lehet igazítani a parabola antenna színét!


 

 

 

  • Mit lehet fogni a parabola antennával?

 

 

 

 Műholdak elhelyezkedése

Ahhoz képest hogy kezdetben csak az Astra műhold létezett, és az emberek már annak is örültek ha 3-4 adót tudtak fogni elég gyenge(analóg) minőségben, manapság sok ezer ingyenesen fogható csatornát lehet nézni mindenféle nyelven. Ezen kívül körülbelül ugyan ennyi kódolt csatorna is fogható, ezeket azonban csak akkor tudja valaki nézni ha van előfizetett szolgáltatása az adott csomagra! Ha nyelv tanulásra vagy gyakorlásra van szüksége esetleg a gyerekekkel  akarja megismertetni a különböző nyelveket akkor szereltessen egy parabola antennát és már nézheti is jó minőségben a digitális csatornákat. Műholdról a Tv csatornák mellett kb. ugyan annyi Rádió csatorna is fogható digitálisan. Ezek a csatornák nem sercegnek, ropognak és nem hallatszik bele a szomszédos csatorna hangja! Ezekhez a Rádió csatornákhoz nem kell antenna sem mivel műholdról sugározzák és a Tv készüléken keresztül halható!

 

 

  • Mi a teendő ha műholdas adást akar nézni!

 

 

 

 

 

 

Először is meg kell határozni hogy hová szeretné elhelyezni a parabolát, tetőre, erkély korlátra vagy oldal-falra. Természetesen az égtájak szerint kell meghatározni, mert pl. hiába szeretnénk az északi falra tetetni a parabola antennát, ha az déli irányba kell nézzen! Ha meghatározta hogy hová szeretné elhelyezni akkor azt is meg kell nézni hogy onnan látszik-e a műhold, úgy mond van-e rálátás, nincsen egy fa vagy magas épület az elhelyezendő parabola előtt ami gátolja majd a tökéletes vételt. Meg kell nézni hogy a parabola antennától a tv-készülékig(beltéri egységig) hol lehet bevezetni a koax kábelt. Ha ez mind megvan akkor csak a különböző anyagok(parabola antenna, fej, beltéri egység) típusait kell a szerelővel egyeztetni. Ha nem ért hozzá egyáltalán vagy elképzelése sincsen, hogy mi fán terem ez az egész, ne ijedjen meg, mondja el nekünk hogy melyik csatornát szeretné nézni és hogy mennyi pénzt szán rá! Mi ki kalkuláljuk(és ezt Önnel is tudatjuk) hogy abból az árból mit lehet kihozni, úgy hogy a lehető legjobb anyagokat szereljük fel az Ön otthonába! Mint tudja mi 12 hónap garanciát vállalunk a munkánkra és az általunk beszerzett anyagokra így nem engedhetjük meg magunknak hogy rossz vagy silány minőségű anyagokkal dolgozzunk, és a munkánkra is büszkék vagyunk!

 

  • Parabola antenna típusok

 

 

Ezeket a típusokat lehet szereltetni attól függően hogy ki milyen nyelvű csatornát illetve hány műholdat és milyen gyorsan szeretne befogni! A különbség az egyes típusok között pl. a forgatómotoros parabola egy vételi helyre akár 10-15 műholdat is befog, a toroid múltifókuszos is befog 10-15 műholdat de azt azért szeretik jobban mert nem kell várni 2-10 másodpercet amíg az egyik műholdról a másikra átfordul, illetve több vételi helyet is kiszolgál. A fix normál parabolával is be lehet fogni 3-4 egymáshoz közel lévő műholdat, a múltifókuszossal már akár 5-6 műholdat is be lehet fogni mert a parabola antenna úgy van kialakítva hogy 30'-ot is belát. Egy szóval meg kell tervezni hogy mit akarunk, de ebben is tudunk segítséget nyújtani! Ha azonban egyedül szeretne bibelődni akkor a Műhold ismertető oldalunkon megtalálja a műholdak hosszú sorát és ha tovább lép akkor a csatornákat is! 

 

  • Parabola fejek

 

 

A parabola fejek is nagyon korszerű technológiával készülnek külön-külön minden kontinensre saját vételi illetve sugárzott műsorok és frekvenciák vételéhez megfelelően. Van 1-2-4-8 kimenettel gyártott fej, aztán még van a monoblock fej ami nem más mint két külön fej egy házban, van kör poláros fej illetve széthúzható fej amit tetszés szerint állíthatunk attól függően hogy melyik két műholdat szeretnénk befogni. Léteznek Ku-sávos illetve C-sávos fejek, vannak cserélhető sugárzóval ellátott fejek illetve Unicable fejek hogy csak egy néhány típust  említsek. De ezen kívül még sokféle fej létezik, azonban már mind nagyon érzékenyek tehát nagyon nagy különbség nincsen közöttük. Azonban ha egy olyan műsort szeretnénk befogni amit amúgy nem a mi hazánkra vagy esetleg földrészünkre sugároznak akkor az-az 1-2 százalék amit az érzékenyebb fej tud hozni, az néha pont elég ahhoz hogy aránylag egy nézhető képet kapjunk.

 

  • Parabola antenna tartó konzol.

 

Az antenna tartó konzolt mindig érdemes az adott körülményeknek megfelelően kiválasztani! Nagyon sok fajta konzolt gyártanak azért hogy mindenféle helyigénynek megfeleljen, illetve a faltól vagy korláttól való távolságot ki lehessen küszöbölni (pl. ne nyúljon ki nagyon vagy ne érjen hozzá semmihez) de mégis elég erős és stabil legyen sok-sok évig. Sokféle árboc rúd felfogató segéd anyag(bilincsek, faltól való eltartást elősegítő tartók) létezik, a szerelés minőségét, pontosságát és stabilitását elősegítendő. Az is igaz hogy sok "szerelő" csak 1-2 fajtát ismer és mindenre azt használja, ami nem túl szép és biztonságos illetve néha a tartó túl brutálisnak tűnik egy kis antenna tartójaként. Ne hagyják hogy a szerelő valami rozsdás, otthon tákolt tartót szereljen fel önöknek! Minden féle igénynek megfelelő tartót le tudunk gyártani és horganyoztatni hogy a munkánk ne csak jó de igényes is legyen.

 

  • Árboc rúd tartók és egyéb konzolok.

 

 

  • Milyen Koaxiális kábelt használjunk?

 

Sajnos a Koax kábelek között is létezik jó, használható és gyenge minőségű kábel! Az a tapasztalatunk hogy sajnos nem ismerik és nem is tudják a felhasználok hogy miért kell jó minőségű kábelt beszereltetni a saját otthonukba! A szaküzletekben is csak azt kérdezik hogy milyen árfekvésű kábelt szeretne! Koax kábel létezik 1x-2x3x és 4x árnyékolt! A műhold vételhez elméletileg elegendő lenne 1x árnyékolt koax kábel. De!!! Ha már egyszer megvesszük, és egy szerelőnek is fizetünk hogy ezt rendje és módja szerint be is szerelje, akkor a kedves tulajdonos elvárná hogy a kábel mindenféle elvárásnak megfeleljen! Sajnos azonban ez nem így van, mivel hogy a szolgáltatók csak és kizárólag a 3x árnyékolt kábelt preferálják(a saját érdekükben teszik ezt, a hiba lehetőségét megelőzve)! Így arra is kell gondolni netán lehet hogy egy év múlva olyan fordulatot vesz a szolgáltatás hogy a kábel tv-n mindent nézhetünk és már nincsen szükségünk a parabolára!!! Amiért nem fogjuk tudni igénybe venni a kábel tv szolgáltatását az pusztán a 3x-os árnyékolású kábel hiánya lesz, ami pénzben kifejezve egy 100m-es szakaszon kb.+5000-6000-Ft. lenne az egyszer árnyékolt kábel árához képest: Tehát mi minden esetben 3x-os árnyékolású és jó minőségű Koax kábelt használunk amit minden szolgáltató elfogad! 

A koax kábel minőségéről és hibáiról a kábel tv oldalunkon talál bővebb leírást!

 

  • Beltéri egység(Set-Top Box) 

 

Nagyon sok féle beltéri egységet kínálnak az Európai piacon, a 10.000 Ft.-tól akár 200.000 Ft-ot is meghaladó összegért. Egyszóval a gagyitól a luxusig mindent, de nem mindegyiket érdemes sőt vannak olyan márkák is amelyiket nem ajánlott megvenni!!! Azonban vannak olyan elérhető áru beltérik amiket kimondottan ajánlok mert az évek alatt kiderült hogy jók, megbízhatóan működnek és felhasználóbarát a készülék menü rendszere. Itt is mindig az a kérdés mire akarja használni illetve menyit pénzt szán rá a kedves vevő! Létezik 1 tuneres és 2-3-4 tuneres is, ezen belül lehet párosítani DVB-S/S2,  DVB-T/T2 és DVB-C tunert. Van olyan amelyik külső pendrive-t vagy merevlemezt lehet csatlakoztatni és van olyan amiben van hely 2,5 vagy 3,5 colos merevlemeznek + lehet külső pendrive-t hozzácsatlakoztatni USB porton keresztül illetve E-Sata porton keresztül! De sorolhatnám még a sok tulajdonságot amikkel felruházzák a mai beltériket.

 

  •  Nagyméretű parabola telepítése

 

Vállalunk nagyméretű parabola antenna telepítést olyan műholdak vételéhez amik nem a mi hazánkra vannak fókuszálva, így csak a műhold lábnyomának szélét tudja befogni! Az átlagos parabola antenna méret 60-110 cm közötti, ami ennél nagyobb az már nagyméretü parabola antennának számít! A 120 cm fölötti antennák már úgy vannak kialakítva hogy minimum 2"-os csőre lehet felfogatni.

A nagyméretű parabola antennák a 7'W Nilesat, 26'E Badr, 36'E Eutelsat és esetleg a 42'E Türksat-ra vételéhez szoktak kelleni hazánkban! Ezeket az antennákat lehet tető árbocra is szerelni de leginkább a "földre" szoktuk szerelni a mérete és a súlya miatt. A földre szerelés azt jelenti hogy nem a tetőre hanem egy erre kialakított cső vagy valamilyen három lábú tartó szerkezetre szereljük a parabolát ami levan súlyozva rendesen! Ezek a parabola antennák már úgy viselkednek a szélben mint egy vitorla! Nagyon körültekintően kell eljárni ilyenfajta parabola szerelésnél mert könnyen baleset veszélyes lehet ha nem a megfelelő tartora szerelik!!!

 

  

 

  • Munka területünk 

Antenna szerelése Budapest és Pest megye területén.

Budapest I.kerül  II.kerület  III.kerület  IV.kerület  V.kerület  VI.kerület  VII.kerület  VIII.kerület IX.kerület  X.kerület  XI.kerület    XII.kerület  XIII.kerület XIV.kerület  XV.kerület  XVI.kerület XVII.kerület XVIII.kerület  XIX.kerület XX.kerület XXI.kerület XXII.kerület XXIII.kerület és még Budakalász, Budakeszi, Budaörs, Bugyi, Csobánka, Csomád, Csömör, Délegyháza, Diósd, Dunabogdány, Dunaharaszti, Dunakeszi, Dunavarsány, Ecser, Érd, Erdőkertes, Felsőpakony, Fót, Göd, Gyál, Gyömrő, Halásztelek, Inárcs, Isaszeg, Kerepes, Kistarcsa, Leányfalu, Maglód, Majosháza, Mogyoród, Nagykovácsi, Nagytarcsa, Ócsa, Őrbottyán, Páty, Pécel, Pilisborosjenő, Piliscsaba, Pilisszentiván, Pilisvörösvár, Pócsmegyer, Pomáz, Pusztazámor, Remeteszőlős, Solymár, Sóskút, Szada, Százhalombatta, Szentendre, Szigethalom, Szigetmonostor, Szigetszentmiklós, Sződ, Sződliget, Tahitótfalu, Taksony, Tárnok, Telki, Tótfalu, Tököl, Törökbálint, Üllő, Üröm, Vác, Váchartyán, Vácrátót, Vecsés, Veresegyház.

 

  

Hívjon most ha segítségre van szüksége!

Email: dreamtradehungary@gmail.com

A lap tetejéreTel: 06706094780

Hívjon most!

 


 

Asztali nézet