MENÜ

Hírek

 • Új csatorna indul GALAXY néven
  2015-04-06 13:44:44

   

  GALAXY logo2015. január 12-én új csatornát indít a Digital Media and Communications Zrt, GALAXY néven.

  A STORY4 és STORY5 csatornák tulajdonosa, a Digital Media and Communications Zrt. (korábban Sanoma Digital Media Zrt.) 2015. január 12-én elindítja új csatornáját, a GALAXY-t, amely főműsoridőben európai premiertartalmakkal, napközben klasszikus sorozatokkal és dokumentum-, valamint reality-műsorokkal várja a nézőket.

  A GALAXY januári premierjei között megtalálható a legnépszerűbb brit kereskedelmi csatorna, az ITV krimisorozata, a Case Histories, amely Magyarországon Jackson Brodie esetei címen debütál.
  Szintén a GALAXY mutatja be a ZDF 2009-óta műsoron lévő krimisorozatát, a Bergrettent, Alpesi mentők címen.

  A GALAXY kínálatában megtalálható még: Gordon Ramsay – A pokol konyhája, a Fapados történetek, a Lost, a Foyle háborúja, valamint olyan klasszikus krimik digitálisan felújított kópiái, mint a Kojak, a San Francisco utcáin és a Columbo.

  Szintén az ITV válogatásából kerül a GALAXY képernyőjére A világ legveszélyesebb helyeit bemutató dokumentumfilm-sorozat.

 • Rangos nemzetközi díjjal jutalmazták a UPC...
  2015-03-21 13:22:47

  Rangos nemzetközi díjjal jutalmazták a UPC Magyarország innovatív szolgáltatását

  attila.scourgeofgod, 2015. március 19. - 12:41

  Fél évvel bevezetése után az európai kábelkommunikációs piac legfontosabb innovációs díját nyerte el Brüsszelben a UPC Magyarország saját fejlesztésű ingyenes szolgáltatásával. A TV Apps a tévékészülék képernyőjén különböző internetes tartalmakhoz biztosít díjmentes hozzáférést a TV-távirányítóval kezelhető applikációkon keresztül, akár internet-előfizetés nélkül is. 

  Severina Pascu, a UPC Magyarország vezérigazgatója nemrég vehette át az iparág legfontosabb innovációs díját, a Cable Europe Innovation Award-ot, a Brüsszelben tartott Cable Congress konferencián. A zsűri annak az egyedülálló felhőalapú technológiának a kifejlesztését díjazta, amelynek révén a UPC előfizetői a már meglévő digitális HD mediaboxukat használhatják átalakítás nélkül az online világhoz való kapcsolódásra, többek között a YouTube elérésére is. A UPC Magyarország munkatársaitól induló kreatív megoldás kifejlesztésében a Metrological és az ActiveVideo szakemberei segítettek a céget, hogy a szolgáltatás a világon először hazánkban debütáljon. 

  A Tv Apps néven futó szolgáltatás rövid idő alatt minden várakozást felülmúló népszerűségre tett szert a UPC Magyarország ügyfelei között. A felhasználók már az első három hónapban több mint 1 millió percnyi YouTube videót néztek naponta a tévéjükön. A UPC HD mediaboxszal rendelkező előfizetők több mint kétharmada már kipróbálta a szolgáltatást, és akik már legalább egyszer találkoztak vele, azoknak 80%-a rendszeresen használja is, ráadásul meglehetősen hosszú ideig, alkalmanként átlagosan 45 percen át. Jelenleg már 25 felett van a TV Apps platformon futó applikációk száma, amelyekkel a YouTube mellett többek között az Origót, a Facebook-ot, a Deezert, valamint Picasa albumainkat is elérhetjük, akár régebbi fajta televíziókkal is. A UPC tervei szerint az applikációk köre a közeljövőben tovább bővül.

  Severina Pascu, a UPC Magyarország vezérigazgatója a brüsszeli díjátadón elmondta:"A UPC TV Apps tökéletes példa olyan megoldásra, amely valós ügyféligényre reagál innovatív módon, így biztosítva előfizetőinknek, hogy az általunk kínált tartalmakat bárhol, bármikor és bármilyen eszközön elérhessék."

  A megoldás különlegessége, hogy a UPC Magyarország csapata olyan technológiával állt elő, melynél az adatfeldolgozást a központi szerverek végzik, így az előfizetőknél lévő mediaboxnak már csak a tartalom TV képernyőre való eljuttatásáról kell gondoskodnia. Ez az innováció tette lehetővé azt is, hogy a mediaboxokat nem kellett egyesével átállítani, hanem azokon csaknem egyszerre, központilag telepítették a TV Apps szolgáltatást. Ily módon a felhasználóknak valóban csak annyit kell tenniük, hogy távirányítójukon megnyomják az „Interactive” feliratú gombot és már élvezhetik is UPC előfizetésük új, innovatív funkcióit. A UPC Magyarország jelenleg annak a lehetőségét vizsgálja, hogy a HD készüléket használó előfizetői mellett a TV Apps szolgáltatást kiterjeszti az SD mediaboxszal rendelkező ügyfelek számára is.

   

Asztali nézet